Home | Favorieten 
Nederlandse naam
Latijnse naam
  

Symphysodon aequifasciatus

Discus Royal Blue


Familie: Cichlidae
Herkomst: Zuid-Amerika (Amazonegebied, Rio Negro, Orinoco)
Grootte: 20cm
Dieet: Levend voer (sommige nemen ook droogvoer aan)
Milieu: temp. 27-31°C; pH 6,0-6,5; GH 0-4
Zone: midden
Kweek: Substraatleggers

Een vreedzame vis die in het beste in een speciaal ingericht aquarium gehouden kan worden. Ze voelen zich het beste thuis in een aquarium waarin ze niet gestoord worden door andere vissen. De bak moet vanwege de grootte van het dier minimaal 50 cm hoog zijn en kan ingericht worden met drijfgroen, planten en wortelstokken.

Opmerking: Discusvissen zijn erg warmtebehoeftig, de watertemperatuur moet dan ook minimaal 27°C zijn. (beste is rond de 29-30°C) De watersamenstelling is voor deze vissen ook van levensbelang.(GH <4) Filteren over turf is een must.
Kweek: Het kweken van deze vissen is eigenlijk meer voor de ervaren aquariaan. Veel hangt af van de huidige leefomstandigheden van de vissen. U heeft om te beginnen 1 paartje nodig. Als u een school vissen heeft is er zelfs de kans dat er zich helemaal geen paartje vormt. Als het eenmaal gelukt is om jongen te krijgen dan nemen de ouders de kroost voor een lange tijd onder hun hoede. De eerste weken zullen de jongen leven van een huidafscheiding van de slijmlaag van hun ouders, daarna gaan ze zelf eten.
Als laatste toegevoegd: