Home | Favorieten 
Nederlandse naam
Latijnse naam
  

Corydoras hastatus

Dwerg corydoras


Familie: Callichthyidae
Herkomst: Zuid-amerika (Brazilië)
Grootte: 2,5-3cm
Dieet: Alleseter (Omnivoor).
Milieu: temp. 19-27°C; pH 6,2-7,8; GH 2-20
Zone: bodem
Kweek: eierleggend

Deze cory is een van de kleinste corydoras soorten. Ze zijn zeer geschikt voor de kleinere aquaria en horen in een school gehouden te worden. Ze zijn niet agressief en je kunt ze het beste houden met andere kleine vissen. Ze zwemmen wel over de bodem maar zullen ook wel eens te vinden zijn in het midden van de bak. De mannen worden zo een 2,5 cm en de vrouwen zo een 3 cm groot.

Opmerking: De vis eet alles wat de andere vissen laten rondslingeren, af en toe bijvoeren met tabletten is wel verstandig.
Kweek: De kweek is vrij eenvoudig. Doe één mannetje en 2 vrouwtjes (of neem een groep van 5) apart in een kweekbak en voer ze daar gedurend één week lang zeer varierend (ook levend voer), laat daarna het water geleidelijk een paar graden zakken (19 graden). De vissen zullen die nacht of de daaropvolgende nacht gaan afzetten. Zodra één of meerdere vrouwtjes beginnen eitjes te produceren gaan de andere vissen er aan meedoen, ze zullen dus gewoon de cyclus zijn gang laten gaan of ze zelf wel of niet produceren. Zodra de vissen eieren hebben afgezet kunt u de vissen weer eruit halen , daar ze anders hun eieren weer opeten. De eitjes komen uit na 5 dagen. De jongen opvoeden met kleine ongewervelden zoals artemia-naupliën.
Als laatste toegevoegd: