Home | Favorieten 
Nederlandse naam
Latijnse naam
  

Carassius auratus

Goudvis


Familie: Cyprinidae
Herkomst: China
Grootte: 15-20cm (in een vijver wel 40cm of lange
Dieet: Alleseter (ook sommige plantjes)
Milieu: temp. 17-21°C; pH 6,5-7,5; GH 10-16
Zone: boven, midden, bodem
Kweek: Vrijlegger

Goudvissen zijn uiterst vreedzame vissen tegen alle vissoorten. Goudvissen voelen zich meer op hun gemak te midden van meerdere soortgenoten. Een zuurstofrijk, goed doorlucht, ruimbemeten aquarium met goede doorstroming, sterke KOUDwaterplanten en veel vrije zwemruimte, zijn de leefomstandigheden voor de vis. Af en toe gedeeltelijke waterverversing zal bijdragen tot een goede conditie en gezondheid van uw vis.

Opmerking: De goudvis kan temperaturen verdragen tussen de 2 tot 25°C. Een goudvis die lang alleen is geweest kan soms agressief worden, als u deze in een nieuwe leefomgeving zet is hij weer (snel) vreedzaam.
Kweek: De kweek is vrij eenvoudig. In een ruime, zuurstofrijk en met fijnbladig groen beplant aquarium wil de goudvis zich wel voortplanten. Na een koele periode het water opwarmen tot 22 graden. Tot 1000 eieren worden afgezet die na een dag of vijf uitkomen. De jongen moeten worden grootgebracht met fijn levend voer. Na 8 maanden gaan de jongen kleuren, tot die tijd zijn ze grauwkleuring.
Als laatste toegevoegd: