Home | Favorieten 
Nederlandse naam
Latijnse naam
  

Tetraodon Fluviatilis

Groene kogelvis


Familie: Tetraodontidae
Herkomst: Zuid-Oost Azië (India, Bangladesh, Sri Lanka, Indonesie en Vietnam)
Grootte: 15cm
Dieet: Zowel levend als diepvriesvoer voorkeur voor slakken.
Milieu: temp. 24-28°C; pH 7,5-8,5; GH 9-20
Zone: boven, midden, bodem
Kweek: eierleggend

Dit soort is meestal bekend bij mensen die een slakkenplaag hebben gehad aangezien hij in een zeer korte tijd alle slakken zal opeten. Dit mag echter nooit de reden zijn voor het aanschaffen van deze vis want zodra de slakken op zijn zal hij dagelijks goed moeten worden bijgevoerd met levend en diepvriesvoer. Gebeurt dit niet dan zullen de andere aquariumbewoners het vaak ontgelden en zal de vis uiteindelijk van de honger sterven. Als dit soort zich bedreigt voelt dan schrikken ze aanvallers af door zich op te blazen tot wel 4 á 5 keer van hun normale grootte. Ze kunnen vrij agressief zijn als het moet.

Opmerking: Dit soort kan niet zonder goede bijvoering, het liefste eten ze slakken, zolang deze aanwezig zijn zullen ze weinig problemen veroorzaken.
Kweek: Over de kweek is vrij weinig bekend. Het vrouwtje zet zo'n 150 tot 200 eieren af tegen een vlakke oppervlakte waarna ze deze goed zal verdedigen tot ze uitkomen. Deze verdedigingsdrift schijnt soms ook voor te komen bij een stuk diepvriesvoer.
Als laatste toegevoegd: