Home | Favorieten 
Nederlandse naam
Latijnse naam
  

Gyrinocheilus aymonieri

Siamese algeneter / Indische algeneter


Familie: Gyrinocheilidae
Herkomst: Zuid-Oost Azië (India, Thailand)
Grootte: 18-22cm
Dieet: Plantaardige kost en algen
Milieu: temp. 20-27°C; pH 6,0-8,0; GH 8-12
Zone: bodem
Kweek: eierleggend

Dit soort wordt in veel winkels verkocht als oplossing voor het algenprobleem in uw aquarium. Het is een populaire vis omdat hij constant de algen van de stenen en ruiten afschraapt. Zodra de vis ouder en groter wordt kan hij territoriaal worden. De jonge vis is zeer geschikt voor in het aquarium, echter een volwassen vis in een te kleine bak kan medebewoners aanvallen. Ze houden namelijk naast algen ook van de huidslijm van andere vissen. U kunt dit soort dan ook het beste houden in een wat grotere aquarium. In de vrije natuur worden de vissen wel 22cm groot echter in gevangenschap halen ze meestal maar 15cm. Zorg ook voor voldoende planten en stukken kienhout waar de vis zich achter kan verschuilen.

Opmerking: U kunt deze vis het beste aanschaffen wanneer u last heeft van te veel algen in uw aquarium. Let wel, ze eten alleen de algen die vast op planten, stenen en kienhout zitten en geen zwevende algen of draadalg.
Kweek: Over de kweek is niet veel bekend. Wel is bekend dat zowel het mannetje als het vrouwtje broedzorg vertoont, maar tot op heden is de kweek van dit soort nog maar zelden gelukt.
Als laatste toegevoegd: