Home | Favorieten 
Nederlandse naam
Latijnse naam
  

Aphyosemion bitaeniatum


Familie: Cyprinodontidae
Herkomst: West Afrika (Kameroen, Nigeria)
Grootte: 5cm
Dieet: klein levend voer
Milieu: temp. 23-24°C; pH 6,0-6,5; GH 6-10
Zone: boven, midden
Kweek: eierleggend

Deze killivis is een vriendelijk tegenover soortgenoten en andere aquariumbewoners. u kunt het beste één mannetje en twee of drie vrouwtjes samen houden. De mannetjes zijn kleurrijker dan de vrouwtjes en ze hebben spitsere vinnen. Een aquarium met veel drijfgroen, schuilmogelijkheden, beplanting, matige belichting en een donkere bodemgrond (bv turfmolm)is noodzakelijk om dit soort in goede conditie te houden.

Opmerking: Het water moet regelmatig ververst worden en absoluut nitraatvrij zijn. Regelmatig een theelepel zeezout toevoegen stellen ze zeer op prijs.
Kweek: De kweek is voorbehouden aan de wat meer ervaren kweker. De vissen kunnen in kweekconditie gebracht worden met pas uitgekomen Artemia-naupliën en grindalwormpjes. Houdt de kweekbak een beetje donker (schemerlicht) en al snel zullen ze dagelijks een stuk of 20 eieren leggen (een afzetmop kan hier goed bij helpen). Toevoegen van wat zeezout en 60% bedekken met wat drijfplanten is wenselijk. De jongen moeten worden over gebracht naar een schoon aquarium en twee keer per dag worden gevoerd met pas uitgekomen Artemia-naupliën.
Als laatste toegevoegd: