Home | Favorieten 
Nederlandse naam
Latijnse naam
  

Christy's vaandrager

Aphyosemion christyi


Familie: Cyprinodontidae
Herkomst: Afrika (Congo, Kameroen )
Grootte: 5cm
Dieet: Levend voedsel.
Milieu: temp. 21-24°C; pH 6,0-6,5; GH 4-8
Zone: midden
Kweek: eierleggend

U kunt het beste één mannetje samen met drie vrouwtjes houden. Mannetjes onderling maken ruzie. Verder is deze killivis vreedzaam. Mannetjes worden gekenmerkt door fellere kleuren. Ze komen het beste tot hun recht in een speciaalaquarium. Ze houden van schuilplaatsen en veel beplanting waaronder ook drijfplanten. De ideale bodem is turfmolm.

Opmerking: Het water moet regelmatig ververst worden en absoluut nitraatvrij zijn. Regelmatig een theelepel zeezout toevoegen stellen ze zeer op prijs.
Kweek: De kweek is voorbehouden aan de wat meer ervaren kweker. De vissen kunnen in kweekconditie gebracht worden met pas uitgekomen Artemia-naupliën en grindalwormpjes. Houdt de kweekbak een beetje donker (schemerlicht) en al snel zullen ze dagelijks een stuk of 20 eieren leggen (een afzetmop kan hier goed bij helpen). Toevoegen van wat zeezout en 60% bedekken met wat drijfplanten is wenselijk. De jongen moeten worden over gebracht naar een schoon aquarium en twee keer per dag worden gevoerd met pas uitgekomen Artemia-naupliën.
Als laatste toegevoegd: