Home | Favorieten 
Nederlandse naam
Latijnse naam
  

Messing Barbeel

Barbus semifasciolatus


Familie: Cyprinidae
Herkomst: Zuid-Oost China
Grootte: 10cm
Dieet: Alleseter
Milieu: temp. 18-24°C; pH 6,0-7,0; GH 3-6
Zone: midden, bodem
Kweek: eierleggend

De messingbarbeel is een Vreedzaam en levendig scholenvisje die uitstekend geschikt is voor in het gezelschapsaquarium. Houdt ze met minimaal 5 exemplaren anders kwijnen ze langzaam weg en kunnen ze wat agressiever worden tegenover de andere aquariumbewoners. Ze houden van een flinke beplanting in het aquarium zodat ze zich af en toe kunnen verschuilen. Vrije zwemruimte en een donkere bodem worden zeer op prijs gesteld.

Opmerking: De kleur komt bij een donkere bodem veel beter tot zijn recht en de vissen voelen zich dan ook beter op hun gemak.
Kweek: De kweek is gaat redelijk. Plaats de kweekbak op een zonnige plek en zorg dat de waterwaardes juist zijn. Voer de vissen gedurende een paar dagen afwisselend om ze in goede kweekconditie te krijgen. De eieren (circa 200 á 300) worden meestal in de ochtenduren afgezet. Na het afzetten van de eieren moet u de ouders verwijderen omdat ze anders de eieren weer zullen opeten. Na ongeveer 30 á 36 uur komen de eerste jongen uit. Ze zijn eenvoudig groot te brengen met Artemia-naupliën.
Als laatste toegevoegd: