Home | Favorieten 
Nederlandse naam
Latijnse naam
  

Corydoras surinamensis


Familie: Callichthyidae
Herkomst: Zuid-amerika (Suriname)
Grootte: 5-5,5cm
Dieet: Alleseter (Omnivoor).
Milieu: temp. 20-27°C; pH 6,0-7,5; GH 4-12
Zone: bodem
Kweek: eierleggend

Cory's moet je houden in groepsverband. Het liefst met zo'n 8 stuks of meer! Het aquarium moet goed beplant zijn en zorg voor een zand bodem, zodat ze hun baarddraden niet beschadigen.

Opmerking: De vis eet alles wat de andere vissen laten rondslingeren, af en toe bijvoeren met tabletten is wel verstandig.
Kweek: De kweek is vrij eenvoudig. Doe één mannetje en 2 vrouwtjes (of neem een groep van 5) apart in een kweekbak en voer ze daar gedurend één week lang zeer varierend (ook levend voer), laat daarna het water geleidelijk een paar graden zakken (19 graden). De vissen zullen die nacht of de daaropvolgende nacht gaan afzetten. Zodra één of meerdere vrouwtjes beginnen eitjes te produceren gaan de andere vissen er aan meedoen, ze zullen dus gewoon de cyclus zijn gang laten gaan of ze zelf wel of niet produceren. Zodra de vissen eieren hebben afgezet kunt u de vissen weer eruit halen , daar ze anders hun eieren weer opeten. De eitjes komen uit na 5 dagen. De jongen opvoeden met kleine ongewervelden zoals artemia-naupliën.
Als laatste toegevoegd: