Home | Favorieten 
Nederlandse naam
Latijnse naam
  

Halfsnavelbekje

Dermogenys pusillus


Familie: Hemirhamphidae
Herkomst: Zuid-Oost Azië (Indonesië, Thailand, Maleisië, Vietnam, Fillipijnen)
Grootte: 7cm
Dieet: Droog en levend voer
Milieu: temp. 18-27°C; pH 6,5-7,5; GH 9-13
Zone: boven
Kweek: levendbarend

Het hallfsnavelbekje is een levendige vis die zich voornamelijk aan de oppervalkte bevindt, ten opzichte van soortgenoten kan hij nogal agressief zijn. Vooral mannetjes kunnen harde gevechten houden die niet zelden tot verwondingen leiden. In het begin kunnen de visjes nogal schrikachtig zijn. Ze houden van een beplant aquarium maar niet te dicht beplant zodat er ook nog veel vrije zwemruimte is. Hoewel ze ook lagere temperaturen kunnen verdragen worden ze pas echt actief bij wat hogere temperaturen. Een kleine toevoeging van (2 á 3 theelepels per 10 liter water) zeezout of jodium vrij keukenzout wordt zeer op prijs gesteld.

Opmerking: Aangezien dit oppervlakte visje nogal een goede springer is, is een dekruit wel noodzakelijk om ze in de bak te houden.
Kweek: De kweek is niet eenvoudig. Om te beginnen zullen de visjes in de juiste conditie moeten worden gebracht door middel van afwisselend voeren. Tussen de 10 á 30 jongen worden na een incubatieperiode van zo'n 50 á 60 dagen levend geboren. De jongen hebben de meeste kans op overleving als er genoeg drijfroen aanwezig is. Ze kunnen worden grootgebracht met het fijnste infuus en later Artemia-naupliën.
Als laatste toegevoegd: