Home | Favorieten 
Nederlandse naam
Latijnse naam
  

Dwerg zonnebaars

Elassoma evergladei


Familie: Centrarchidae
Herkomst: Noord-Amerika (Everglades)
Grootte: 4cm
Dieet: Levend en droogvoer
Milieu: temp. 13-23°C; pH 6,5-7,5; GH 5-16
Zone: midden, bodem
Kweek: eierleggend

Deze visjes komen het beste tot hun recht in een wat kleiner aquarium. Omdat de visjes enigszins schuw zijn, is een dichte beplanting wel een vereiste, met daarnaast voldoende schuilmogelijkheden zoals kienhout en stenen. Ze hebben een eigenaardige manier van voortbewegen en houden zich vooral op in de onderste waterlagen.

Opmerking: De visjes kunnen temperaturen van 7-27 graden celsius vrijwel zonder problemen verdragen, maar voelen zich duidelijk optimaal in een watertemperatuur van rond de 20 graden.
Kweek: De kweek is vrij moeilijk. Om de vissen paarings bereid te krijgen kunt u ze het beste in watertemperaturen van 8-10 graden laten overwinteren. Als de vissen een koude overwintering hebben doorgemaakt en ze in goede condititie zijn, zullen ze, als de temperatuur stijgt, vanzelf tot paring overgaan en eitjes afzetten. Deze visjes plegen geen verwoede broedzorg, maar laten hun broedsel en jongen wel met rust, zodat ze doorgaans niet hoeven worden uitgevangen. De jongen kunnen met klein voer worden grootgebracht.
Als laatste toegevoegd: