Home | Favorieten 
Nederlandse naam
Latijnse naam
  

Ornatus

Hyphessobrycon bentosi bentosi


Familie: Characidae
Herkomst: Zuid-Amerika (Guyana, Brazilië)
Grootte: 4,5cm
Dieet: Afwisselend droog en levendvoer
Milieu: temp. 23-27°C; pH 6,5-7,0; GH 4-12
Zone: midden
Kweek: Vrijleggers

De Ornatus is een rustig scholenvisje die u het beste kunt houden met minimaal 5 andere exemplaren. Voldoende randbeplanting en rustige medebewoners zijn essentieel voor ze. In een te fel belicht aquarium voelen ze zich niet op hun gemak, tevens houden ze ook niet van een al te sterke stroming in het water. Een donkere bodembedekking en wat schaduwrijke plaatsen die u kunt creëren met wat drijfgroen zullen ze zich beter thuis voelen en kleuren ze ook mooier.

Opmerking: Dit soort kan prima leven op droogvoer maar stelt zo nu en dan wat levendvoer wel op prijs. Het is een sterke vis en daarom geschikt voor de beginnende aquariaan. Dit soort lijkt veel op de Roze Tetra en wordt er dan ook vaak mee verward.
Kweek: In het gezelschapaquarium zullen ze zelden tot kweek komen. Voor het kweken kunt u ze het beste overzetten in een aparte kweekbak met veel fijnbladig groen. De watersamenstelling in de kweekbak is van groot belang. De vissen hebben tijdens de kweek een behoefte aan zacht (dH 5-9) en zwak zuur (pH 6,5) water. Net als vele andere vrijleggers kunt u de dieren na het afzetten van de eieren beter verwijderen uit de bak daar ze anders de eieren weer zullen opeten. De jonge visjes kunt u grootbrengen met fijn stofvoer.
Als laatste toegevoegd: