Home | Favorieten 
Nederlandse naam
Latijnse naam
  

Neoheterandria elegans


Familie: Poeciliidae
Herkomst: Zuid-Amerika (colombia)
Grootte: 2-3cm
Dieet: Alleseter
Milieu: temp. 21-26°C; pH 6,5-7,0; GH 5-8
Zone: Boven, midden, bodem
Kweek: levendbarend

Dit kleine visje is vreedzaam en levendig visjes dat zich bevindt in alle waterlagen. U kunt het aquarium het beste inrichten met veel groen zodat ze zich kunnen verschuilen van tijd tot tijd. Omdat ze erg klein zijn kunnen ze wel eens voor voedsel aangezien worden. U kunt ze dan ook het beste samen houden met andere kleine vissoorten.

Opmerking: Dit soort is heeft vage strepen op zijn lichaam, 1 van die strepen is breed en duidelijk geflankeerd door een gouden kleur als ze zich goed op hun gemak voelen in het aquarium.
Kweek: De kweek gaat eigenlijk vanzelf. Ze baren gedurende een periode van 1 á 2 weken dagelijks enkele jongen. De jongen kunnen direct (nadat hun zwemblaas gevuld is met water) voor zichzelf zorgen. De jonge visjes worden door hun ouders en door de meeste andere vissoorten als lekker hapje gezien. Wilt u veel jongen overhouden dan kunt u het vrouwtje het beste in een klein kweekbakje laten werpen en haar daarna gelijk verwijderen. Wilt u de natuur zijn gang laten gaan, zorg dan voor voldoende schuilmogelijkheden in de vorm van javamos, fijnbladerige beplanting en drijfgroen. De jongen groeien sneller met fijn stofvoer maar ook zonder zullen ze opgroeien.
Als laatste toegevoegd: